Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Klimatske naprave: kako kupiti pravo?

Klimatske naprave za hlajenje

Dom

Klimatske naprave: kako kupiti pravo?

Pred vrati je dolgo, vroče poletje. Ohladijo ga lahko klimatske naprave – če seveda znamo kupiti pravo. Bo boljša klima brez zunanje enote ali pa prenosna klima? Morda je vseeno pametno investirati v nakup klimatske naprave z montažo? V pomoč pri odločitvi vam bo spodnji zapis.

Kakšno klimo potrebujete?

Pred nakupom klimatske naprave najprej razmislite o tem, kakšne so vaše zahteve. Pri tem naj vas vodijo vaše želje, pa tudi zakonitosti prostora, v katerega želite klimo namestiti.

Kam ste torej nameravali klimatsko napravo postaviti? Se v prostoru nahajajo cevi ali druga inštalacija, ki vam morda preprečuje namestitev zunanje enote klime? Morda vam namestitev zunanje enote klime preprečuje dejstvo, da bi ta kazila vašo fasado? Tovrstna vprašanja naj vas vodijo pri odločitvi, kakšen tip klime izbrati.

Klimatske naprave Petrol

Klimatske naprave z montažo

Če z namestitvijo zunanje enote klimatske naprave nimate težav, bo najboljša izbira nakup klimatske naprave z montažo. Ta bo v primerjavi z prenosnimi klimami namreč bistveno bolj zmogljiva. 

Klimatske naprave z montažo imajo notranjo in zunanjo enoto, za namestitev zanje pa boste na vaši fasadi potrebovali primerne nosilce, z dovolj prostora za nemoteno kroženje zraka. Kroženje zraka je za optimalno delovanje vaše nove klime ključno tudi ko gre za namestitev notranje enote. Ozek hodnik, prostor za zaveso ali nad omaro tako ne bo prava odločitev. Za piko na i pa vgradnjo klimatske naprave z montažo prepustite strokovnjakom, saj boste tako lahko prepričani v najboljšo in najbolj optimalno namestitev vaše nove klimatske naprave. 

Klimatske naprave na delovnem mestu

Kaj pa klima brez zunanje enote?

Morda vas mika vgradna klima, pa nimate možnosti namestitve zunanje enote klimatske naprave? Takrat bo prava klima brez zunanje enote. 

Ta bo za hlajenje kondenzatorja uporabljala zunanji zrak, zato boste morali za njeno delovanje skozi zid izvrtati dve odprtini. Klimatske naprave brez zunanje enote se od klasičnih klim razlikujejo po tem, da se celotni hladilni proces odvija v eni sami enoti. Tako delujejo podobno kot prenosna klima – hladijo torej predvsem tisti prostor, v katerem se nahajajo.

Bi bila boljša izbira prenosna klima?

Najbolj enostavna izbira klimatske naprave pa je zagotovo prenosna klima, saj ta ne potrebuje montaže, torej ne zunanje enote in ne odprtin v zidu. Prenosna klima bo sicer manj učinkovita in najverjetneje tudi glasnejša, a je vseeno praktična rešitev za prostore, kjer zaradi oken, cevi ali drugih inštalacij pride v poštev samo takšen tip klime.

Razmislite še o strošku klimatske naprave

Na koncu pa razmislite še, koliko ste v nakup klimatske naprave pripravljeni vložiti. Tudi tu namreč velja, da boste za malo denarja dobili bore malo “muzike”. Cenejša in manj učinkovita klima bo namreč porabila več energije in slabše hladila vaše prostore, vse skupaj pa se lahko kar pošteno pozna na vaši položnici.

(PR)

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Dom

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh