Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Praznično okrašena mesta: Ljubljana | ujeto v objektiv

Praznična Ljubljana (Foto: Falajfl)

Kraji

Praznično okrašena mesta: Ljubljana | ujeto v objektiv

Od Zmajskega mostu do okopov Ljubljanskega gradu se naše glavno mesto lesketa v svetlobi tisočerih lučk in okraskov. Po ulicah Ljubljane smo se sprehodili na snežni večer zadnjega meseca v letu in srečali družine z nasmejanimi otroki, turiste z vsega sveta in uslužbence, ki so večer preživljali na delovnem mestu in skrbeli za potrebe obiskovalcev. Sneg je tiho naletaval in Ljubljano pokril s tanko odejo kristalov, zaradi katerih so se ulice še bolj lesketale.

Naš sprehod nas je peljal od Zmajskega mostu in Plečnikove tržnice do Tromostovja, kjer smo si na eni od stojnic privoščili lonček kuhanega belega vina. Navkljub obilici tujih turistov cena tople skodelice ni bila pretirana, zanjo smo odšteli dva evra, kar je primerljivo s cenami na javnih prireditvah. Seveda je priprava kuhanega vina enostavna in znatno cenejša, če si napitek pripravite sami, a pomembna funkcija turista je, da stimulira ekonomijo kraja, katerega obiskuje. A tudi če bi v mesto prinesli svoj ‘kuhanček v termovki’, vas zagotovo nihče ne bi gledal postrani. Ko je na tleh sneg in na drevesih lučke, je nasmeh na obrazu skoraj neizbežen.

Ljubljana na zemljevidu

Galerija fotografij praznične Ljubljane

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

1 komentar

1 komentar

  1. Pingback: Okrašena mesta širom Slovenije čakajo na prihod novega leta 2019

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Kraji

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh