Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Praznično okrašena mesta: Kamnik | ujeto v objektiv

Prazničen Kamnik (Foto: Falajfl)

Kraji

Praznično okrašena mesta: Kamnik | ujeto v objektiv

Proti koncu leta se Zemlja obrne stran od Sonca, ki se le za nekaj kratkih uric dvigne nad obzorje, preden se spet poslovi in odide gret južno poloblo. Dolge noči smo od nekdaj razsvetljevali z lučmi in ni naključje, da so najbolj temni meseci povezani s festivali svetlobe. Ti običaji so se v takšni ali drugačni pojavni obliki obdržali do danes, ko so slovenska mesta okrašena s pisanimi lučmi, ki nas spominjajo na svetle dni in nas tolažijo, da tema mine in da je svetloba prisotna vse okoli nas.

Sprehodili smo se po mestu Kamnik, ki se nahaja na severnem delu Ljubljanske kotline, kakih 20 km od prestolnice in 15 km od največjega slovenskega letališča v bližini vasice Brnik. Kamnik je pomembna srednjeveška naselbina, ki straži vhod v nekdaj pomembno prometno pot med Osrednjo Slovenijo in severnimi deželami. V mestu je bila od nekdaj prisotna industrija, ki je še dodatno zaživela po drugi svetovni vojni. Po prihodu samostojnosti so tovarne v veliki meri zapustilo mesto, ki se sedaj bolj osredotoča na turizem.

Kamnik na zemljevidu

Galerija fotografij prazničnega Kamnika

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Kraji

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh