Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Praznična mesta 2019: Kranj | ujeto v objektiv

Motiv za okrasitev mesta so v Kranju poiskali pri našem največjem pesniku (Foto: Falajfl)

Kraji

Praznična mesta 2019: Kranj | ujeto v objektiv

Gorenjska prestolnica se je tudi letos odela v praznično podobo v pričakovanju prihoda novega leta. Tematsko so okrasitev, kot smo že vajeni, povezali s Francetom Prešernom in jo poimenovali Prešerni december. Mesto se je pravljično osvetlilo v nedeljo, 1. decembra, s pozdravom župana, blagoslovom luči in smreke ter glasbenim nastopom na Glavnem mestnem trgu. V tisočerih lučeh se lesketa celotni osrednji del mesta, od drsališča na Slovenskem trgu do razglednega pomola pri Pungertu. Praznični Kranj 2019 pa ponuja več kot le pašo za oči. Na občini so pripravili pester koledar dogodkov. Vrhunec slavljenja bo silvestrovanje na Glavnem trgu s skupino Victory.

Praznični Kranj 2019

Sprehod skozi praznični Kranj smo začeli na Kokrškem mostu, kjer sta obiskovalcem na uporabo dve veliki parkirišči. Ker sta prvi dve uri parkiranja brezplačni, je to odlično izhodišče za praznični sprehod skozi mesto, saj se po prečkanju globokega kanjona Kokre znajdemo v središču mesta. Prvo presenečenje nas dočaka že, ko se sprehajamo čez praznični most, saj na bregu reke, globoko spodaj, opazimo svetlobno uprizoritev jaslic. Kmalu se znajdemo na Glavnem trgu, kjer stoji osrednji prireditveni oder in mestna jelka. Od tu se nato podamo na krožni sprehod skozi osrednji del mesta, se ustavimo na stojnicah ter uživamo v prazničnem vzdušju. 

Galerija fotografij letošnje okrasitve Kranja

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Kraji

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh