Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Praznična mesta 2019: Kamnik | ujeto v objektiv

Praznično vzdušje je v Kamniku v polnem zamahu (Foto: Falajfl)

Kraji

Praznična mesta 2019: Kamnik | ujeto v objektiv

Ko se bližamo zimskemu solsticiju, noči postajajo vse daljše. To izobilje teme je naravna podlaga za igro svetlobe, ki nam jo vsako leto pripravljajo v večjih in manjših slovenskih krajih. Kot že nekajkrat poprej, smo se tudi letos sprehodili skozi praznični Kamnik in občudovali igro svetlobe v osrčju tega srednjeveškega mesta. Letošnja adventna slavja letos potekajo pod geslom ‘Zvečer v mesto’. Poleg praznično okrašenih mestnih ulic, novoletne jelke in tradicionalnega drsališča, so obiskovalcem pripravili še mnogo prireditev, ki potekajo že od 30. novembra in se bodo zaključila z novoletnim rajanjem na silvestrovo.

Praznični Kamnik 2019

December zna varčevati s snegom, a je lepše, ko naravo odene v beli puh. Ko so nam vremenoslovci obljubili snežni metež v drugem tednu decembra, smo ga z navdušenjem počakali. Sprehod smo pričeli na Šutni, ulici, ki vijuga skozi staro mestno jedro. Že od daleč nas pozdravi cerkev v mestu, katere zvonik je letos prvič obrobljen s svetlobnim trakom. Mnoge lučke, ki so razpete čez ulico, razsvetljujejo pot obiskovalcem, ki hitijo po opravkih ali pa nakupujejo na stojnicah. Preko Samčevega prehoda smo se odpravili proti Glavnemu trgu, kjer stoji jelka in brezplačno drsališče. Postali smo ob stojnicah, lično postavljenih v red. Ogledali smo si mnoge okraske, ki so jih za okrasitev prispevali kamniški otroci. Kmalu sta nas hlad in sneg prepričala, da je najbolje, da se zatečemo na toplo in svoj sprehod smo končali, kjer smo ga začeli, v soju zvezd, ki so padle z neba in se ujele nad mestom.

Galerija fotografij letošnje okrasitve Kamnika

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Kraji

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh