Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Praznična mesta 2019: Celje | ujeto v objektiv

Pravljična dežela pozdravlja obiskovalce s prireditvami in zabavo za staro in mlado (Foto: Falajfl)

Kraji

Praznična mesta 2019: Celje | ujeto v objektiv

Na bregovih Savinje so mesto postavili že Rimljani. Že v tistih časih je bil današnji mesec december čas slavja in svetlobe. Tudi danes se meščani in obiskovalci v adventnem času radi zberejo v praznično okrašenem središču mesta. Druženje in zabava pod sojem tisočerih luči ni namenjena le najmlajšim, pač pa privlači vse generacije. Praznično Celje 2019 je okrašeno pod skupno temo ‘Pravljično Celje’, ki poleg tradicionalne okrasitve mesta združuje še kopico prireditev in aktivnosti, ki se odvijajo na mnogih prizoriščih v mestu. Od Celjskega gradu do Pravljične dežele na Glavnem trgu je srce tega starodavnega mesta odeto v toplino prazničnega pričakovanja.

Praznično Celje 2019

Središče okrasitve Celja je na Glavnem trgu, kjer se odvijajo osrednje prireditve v mestu. Tu je dežela pravljičnih konjičkov, Pravljična dežela ter oder za prireditve. V času našega obiska je bil trg nabito poln otrok, ki so željno pričakovali obisk dedka Mraza. Naš sprehod skozi praznično Celje 2019 smo pričeli na trgu pred mestnim kinom Metropol, ki se je prelevil v pravi zabaviščni park. Večji del okrasitve Celja je osredotočen na območje, zaprto za promet, kar je še posebej pohvalno. Brezskrbno smo se sprehodili do Krekovega trga mimo mnogih stojnic in kotičkov, zasnovanih za sebke. Trije pravljični foto kotički so narejeni za obiskovalce, ki svoje dogodivščine radi delijo na družabnih omrežjih.

Pred Celjskim domom smo si ogledali praznično projekcijo na stavbo Celjske mestne hranilnice ter se okrepčali na eni od stojnic s prehrano. Za vsakim kotičkom je dišalo po kuhanem vinu, kateremu se ni moč upreti. V svoji skrbi za voznike so gostinci poskrbeli, da njihova ponudba ne vsebuje toliko alkohola, da bi se zdrznila igla na policistovem alkotestu. Še najlepše nam je bilo na križišču med Stanetovo in Prešernovo cesto. Na tej točki je mesto v vseh smereh odeto v luči in radost in pravo veselje je stati ob ogromnem adventnem vencu ter spremljati trume obiskovalcev, ki obhajajo ta čarobni del leta. Praznično Celje 2019 se je resnično prelevilo v pravljično deželo.

Galerija fotografij letošnje okrasitve Celja

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Kraji

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh