Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Super počasna oddaja, “Super Slow Show, YouTube” | predstavitev

Super počasna oddaja bo na sporedu štirikrat tedensko (Foto: YouTube / Rooster Teeth)

Filmovizor

Super počasna oddaja, “Super Slow Show, YouTube” | predstavitev

YouTube je danes predstavil novo serijo, ‘The Super Slow Show‘ imenovano, v kateri nastopata znana YouTube zvezdnika in avtorja kanala ‘The Slow Mo Guys‘. Oddaja je del Googlove strategije, katere cilj je YouTube spremeniti v konkurenco storitvam kot so Netflix in Hulu. Za začetek so namenili dokaj pičlih 5 milijonov dolarjev za razvoj novih programov, katere bodo financirali oglasi. Super počasna oddaja predstavlja velik korak naprej za priljubljen kanal, ki se je preselil iz dvorišča domače hiše na namensko zgrajeno prizorišče. Voditeljema Danu in Gavu se bodo pridružile celo bolj ali manj znane osebnosti, kot so Kevin Durant, Tony Hawk, Dylan Sprouse in Mayim Bialik.

Oddaja vsebine kot take nima in služi kot izgovor za razstreljevanje stvari. Dan in Gav slovita po dobro izdelanih videih, posnetih z izjemno hitro kamero, ki omogoča počasno predvajanje hitrih dogodkov. Upočasnjeni video odkriva zanimive podrobnosti, ki so prostemu očesu skrite in uidejo tudi navadnim kameram. Namesto z običajnimi 24 ali 30 sličicami na sekundo Slow Mo Guys snemata video s 1.000 in več sličicami na sekundo in tako navdušujeta občinstvo z vsega sveta. Super počasna oddaja fantoma nudi dovolj proračuna, da uresničita projekte, ki za oddajo, posneto na vrtu domače hiše, niso izvedljivi. Seveda govorimo o velikih eksplozijah.

YouTube je že pred leti vstopil na trg naročniških ponudnikov pretočnih video vsebin z YouTube Red, ‘The Super Slow Show’ pa je zasnovan za predvajanje na brezplačnem delu spletne strani. Oddajo pripravljajo v produkcijski hiši Rooster Teeth, sezona pa bo trajala dvanajst tednov, začenši z današnjima dvema epizodama. Doslej je YouTube za splošno potrošnjo pripravil že nekaj serij, med katerimi je najbolj priljubljen dokumentarec Demi Lovato, ‘Demi Lovato: Simply Complicated.’ V kratkem lahko pričakujemo še eno oddajo z znanimi komiki, zasnovano za britansko tržišče, ‘Training Days’ imenovano. V njej bo komik Jack Whitehall počel stvari povezane z nogometom.

Kako sploh deluje YouTube oddaja

‘The Super Slow Show’ se ne razlikuje pretirano od rednega kanala počasnih fantov. Za razliko od igranja s hitro kamero na vrtu, po katerem sta znana, je proračun nekoliko večji. Prav tako oddajo producira profesionalna ekipa, zaradi česar Gav ni več priklenjen na kamero in se je Danu pridružil pred objektivom. Oddaje so izjemno kratke, od pet do sedem minut, narejene pa so profesionalno. Voditelja sta se spodobno znašla v vlogah, čeprav se oddaja tesno drži scenarija, zato je spontanosti nekoliko manj. Vseeno je projekt zabaven in vreden klika, dasiravno vsebine niso ravno poučne.

Čeprav oddajo plača YouTube, je naložena na glavni kanal počasnih fantov, ki ima že več naročnikov kot je na švedskem Švedov. Med kopico video posnetkov na strani oddaja izstopa po prikazni sliki z rdečim robom in napisom YouTube Originals. Celotna serija je združena v seznam predvajanja, ki tvori prvo sezono. Brezplačne, kakovostne vsebine se nikakor ne branimo in upamo, da bo YouTube tudi v prihodnje podpiral produkcijo originalnih programov.

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Filmovizor

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh