Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Nintendo Labo | predstavitev

Nintendo nas je opremil s fotografijami Labo izdelkov v akciji, a smo si v duhu ročnih del osmislili svojo (Foto: Falajfl)

Igre

Nintendo Labo | predstavitev

“Če ne moreš biti boljši, bodi drugačen” je slogan, ki bi lahko bil v Nintendovem grbu, če bi Nintendo imel grb. Na sinočnji predstavitvi so pri Nintendu pokazali, kako zelo drugačni resnično so s predstavitvijo Nintendo Labo. Nintendo Labo ni dodatek za navidezno resničnost, nov upravljalnik ali igra. Nintendo Labo je skupek perforiranega kartona, elastik in programske opreme za Nintendo Switch. Vsekakor drugačno. In povsem nepričakovano. Nintendo pač.

Starši morda ne razumejo Nintendo Switcha, a zato razumejo karton (Foto: Nintendo)

Roboorigami

Nekoč davno tega je nek dobri mož mojemu sinu prinesel robota iz papirja. V škatli je bilo dovolj materiala za izdelavo dveh kartonskih robotov modre in rdeče barve. Ko je bilo zlaganje opravljeno, smo jima pod zadnjo plat vstavili motorizirane okončine in robotka sta pričela poskakovati. Tresla sta se in zaletavala, dokler ni popustila vzmet. Poceni igrača je držala otrokovo pozornost vsega pet minut.

A to se Nintendo Labo paketu ne bo zgodilo, so prepričani pri gigantu z daljnega vzhoda. Prepričano zagotavljajo, da “Nintendo Labo združuje magijo Nintendo Switcha z zabavo ročnih del”. Spočetka bo Labo na voljo v dveh paketih. V prvem, Toy Con 01: Variety Kit poimenovanem, je dovolj kartona in elastik za izdelavo petih različnih igrač. Iz kartona je mogoče izdelati daljinsko vodeno gosenico, ribiško palico, hišo, motorno kolo in klavir s 13 tipkami. Toy Con 02: Robot Kit vsebuje materiale za izdelavo kartonskega nahrbtnika, s katerim otrok postane robot.

“Karton je najbolj odporen material, poznan človeštvu”, verjetno Nintendo (Foto: Nintendo)

Kako deluje Nintendo Labo

Labo za delovanje potrebuje igralno konzolo Nintendo Switch, saj priložena programska oprema deluje le s to konzolo. Razvijalci so za vsako kartonsko igračo razvili ločeno igro ali aktivnost, ki kartonu daje življenje. Joy-Con upravljalniki, preko katerih upravljamo dogajanje na konzoli, so spočetka zasnovani tako, da jih je s konzole moč sneti. Vsak Joy-con ima lastno baterijo, merilnik pospeškov, giroskop in motorček za tresenje, v enem pa je tudi IR kamera. To, in malo kartona, bo dovolj za eksplozijo domišljije (meni Nintendo).

Vsaka origami skulptura bo za igranje potrebovala vsaj en Joy-Con kontroler, ki bo skrbel za interaktivnost. Kartonski klavir bo resnično igral, saj bo kamera na kontrolerju spremljala, katera tipka je pritisnjena, te podatke pa bo Switch pretvoril v zvok. Daljinsko vodeni stvor se bo premikal z izmeničnim tresenjem enega in drugega Joy-Con kontrolerja. Aktivnosti bo za eno popoldne torej dovolj.

 

Kdaj in koliko bo Nintendo Labo

Nintendo Labo bo v Evropi na voljo od 27. aprila, cena pa trenutno ni znana. V Ameriki, kjer bo na voljo teden prej, bo raznoliki origami stal $69.99, robotski origami pa $79.99 brez davka. Sklepamo lahko, da bodo pri nas cene vsaj 70€ z DDV za osnovi komplet, verjetneje več. Čeprav je to le drobec več od stroška običajne Nintendo Switch igre, je vprašanje, kako pametna investicija je to.

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Igre

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh