Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Najbolj zanimivi trenutki Nintendo Direct marca 2018 | igre

(Foto: Nintendo)

Igre

Najbolj zanimivi trenutki Nintendo Direct marca 2018 | igre

Nintendo Direct je spletna predstavitev, ki jo Nintendo pripravi večkrat letno za svoje oboževalce. V video predstavitvi, ki jo je v živo moč gledati prek spleta, predstavijo novosti in zanimivosti, povezane s svojimi sistemi in junaki. Letos je marčevski Nintendo Direct prvi pravi tak dogodek leta, saj smo 11. januarja dočakali le Nintendo Direct Mini. Pa poglejmo, kaj so nam v japonskem gigantu predstavili tokrat.

Super Smash Bros.

Končno se bo zgodilo. Ne vemo, kdaj, ne vemo, za koliko, a zagotovo vemo, da bo letos Nintendo Switch bogatejši za priljubljeno pretepačino Super Smash Bros. Napoved verzije te igre za Switcha je bila težko pričakovana, saj je konzola narejena za skupinsko igranje. Pri Nintendu niso potrdili, kdaj Super Smash Bros. prihaja, predstavili pa so novega borca iz igre Splatoon. Čeprav je napoved prišla ob koncu predstavitve in ni bila ravno informativna, je to zagotovo napoved, ki so jo ljubitelji Nintenda najtežje čakali.

Mario Tennis Aces

Na Switch bo 22. junija prišel Mario Tennis Aces. V Mario Tennis Aces bo moč igrati 15 različnih iger, to pa je prva verzija te serije, ki bo prišla na Switch. Igra bo podpirala do štiri igralce na terenu, ki se bodo v igre pridružili z bližine ali na daljavo, prek spleta. Nintendo obljublja spletne dogodke in turnirje s posebnimi nagradami in dodatnimi liki.

Warioware Gold

Pri Nintendu niso pozabili svoje najbolje prodajane prenosne konzole, zato se lahko lastniki 3DS-ov veselijo igre zbirke mini iger Warioware Gold. Pri Nintendu obljubljajo, da bo zbirka najbolj bogata doslej. Bodimo pošteni, ko kupujemo gruče mini iger, se nikoli ne pritožujemo, da jih je preveč.

Odprta so prednaročila za Detective Pikachu

Pikaču je nedvomno eden najbolj priljubljenih pokémonov. V novi igri Detective Pikachu se bo električen podganček poskusil v vlogi detektiva. Velika – in kontroverzna – lastnost serije je Pikačujev nov dar govora. Posodobljen pokémon bo deležen tudi lastne Amiibo figurice, ki bo na voljo po 23. marcu.

Luigi’s Mansion

Mario je zagotovo slavnejši izmed bratov, a tudi Luigi se sem ter tja poda na kakšno avanturo. Nintendo je za 3DS napovedal predelavo klasične igre s konzole Gamecube. Luigi’s Mansion je izjemno priljubljena med ljubitelji iger zlate dobe Nintenda. Igralci bodo lahko uporabljali oba zaslona konzole za raziskovanje zakletega dvorca.

Kirby Star Allies

Nintendo je oboževalce opomnil, da 13. marca izide Kirby Star Allies in gledalci so bili deležni kratkega spota iz te igre za Nintendo Switch.

Okami HD

Capcom je odločen, da bo iz odličnega, a slabo prodajnega Okamija iztisnil kar največ. Original je bil na prodaj že za Playstation 2, Capcom pa je igro priredil za skoraj vse konzole, ki so prišle za PS2. Ducat let po prvem izidu bo Okami HD prišel na Nintendo Switch to poletje. Posodobljena verzija bo podobna izvedenki, ki jo lahko igrajo na PS4, Windows računalnikih in Xbox One.

Captain Toad: Treasure Tracker

Igra Captain Toad: Treasure Tracker je pričela življenje na Wii U konzoli, kmalu pa se seli tudi na Switch. Nova verzija vključuje nove miniaturne proge, zasnovane po zgledu raznih kraljestev iz Super Mario Odyssey. Igra bo na voljo od 13. julija.

Dark Souls Remastered Amiibo

Morda ga niste želeli, morda se ga niste veselili, a Nintendo bo na trg poslal Amiibo ‘Solaire of Astoria‘. Figurica bo na voljo 25. maja, hkrati z izidom igre Dark Souls na Nintendu Switch. Figurica bo lastniku omogočila hitro izvajanje pozdrava sonca v igri.

splatoon 2

Novosti Splatoona 2

Pri Nintendu so za svojo strelsko franšizo napovedali kup novosti, vključno s prvim plačljivim razširitvenim paketom. Poleg tega bo Splatoon 2 kmalu posodobljen na tretjo verzijo, ki bo prinesla kup izboljšav, novih zemljevidov in kozmetičnih dodatkov. Razširitev Octo bo igralce postavila v škorenjce Agentke 8, ki se brez spominov zbudi na postaji podzemne železnice.  Dodatek bo vseboval 80 novih nivojev, ki jih bo potrebno premagati. Prav tako so pri Nintendu predstavili nov rang za najboljše igralce, imenovan rang X. Več podatkov bo na voljo kasneje.

Kupček predelav in priredb

Temne duše niso edina predelava, ki jih Nintendo pripravlja za svoje konzole. Tako bo Switch deležen lastnih verzij iger Undertale, Crash Bandicoot trilogije in South Park: The Fractured but Whole. Odlična prodaja teh konzol je kot kaže prepričala mnoge neodvisne razvijalce, da ponovno poskusijo uspeti s prodajo na Nintendovih sistemih. Nintendo konzole so zloglasno slab dom za igre tretjih razvijalcev, saj večina kupcev želi igrati predvsem igre, ki jih spišejo pri Nintendu.

To je za marec vse, vidimo se v naslednjem livestreamu.

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Igre

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh