Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Mpow Flame Bluetooth slušalke | na preizkusu

MPOW, Flame, bt, bluetooth, brezžične slušalke
Mpow Flame slušalke so dostopne, a vseeno kakovostne brezžične Bluetooth slušalke za vsakdanjo uporabo (Foto: Falajfl)

Zabava

Mpow Flame Bluetooth slušalke | na preizkusu

Kakšna je lastnost najboljših slušalk? Kaj loči slušalke za nekaj evrov od modelov, ki stanejo stotine in celo tisoče evrov? Zbrati slušalke pod skupni imenovalec in razglasiti zmagovalca je nemogoče in neproduktivno. Vsak od nas ima od slušalk drugačna pričakovanja, zato ni mogoče izbrati najboljših. Zato smo vprašali svet, katere brezžične Bluetooth slušalke so jim najbolj všeč. In svet je izbral Mpow Flame.

Mpow, Wow?

Blagovne znamke imajo težo. So bližnjica pri nakupu, ki nam poenostavi odločitev pri nakupu. To velja tako pri avtomobilih in oblačilih kot gospodinjskih aparatih in tehnologiji. Ko pomislimo na slušalke, nam v zavest skočijo imena kot so Beats, Bose in Sennheiser. Navdušenci bodo hvalili Sure, Beyerdynamic in Audio-Technico. Nihče pa ne bo pomislil na Mpow. Proizvajalca najbolje prodajanih brezžičnih Bluetooth slušalk na svetu.

Na odločitev za nakup slušalk vpliva mnogo faktorjev. O blagovni znamki smo že govorili. Potem so tu še udobje, teža, videz, kakovost zvoka, povezljivost, funkcije, cena in še kaj. Vsak proizvajalec v ospredje postavlja eno ali več lastnosti svojih izdelkov. Mpow je izbral ceno, kar je značilnost proizvajalcev s Kitajske. Za model Mpow Flame so določili ceno 17 €. In potem so naredili najboljši izdelek, ki ga je mogoče dobiti za ta denar.

MPOW, Flame, bt, bluetooth, brezžične slušalke

Mpow Flame slušalkam so priloženi dodatni trije pari gumijastih čepkov različnih velikosti (S, M, L), en par čepkov iz spominske pene ter priročna škatlica za prenašanje/shranjevanje (Foto: Falajfl)

Najbolj priljubljene slušalke na internetu

Mpow Flame slušalke so zaslovele kot najbolje prodajane brezžične Bluetooth slušalke v spletni trgovini Amazon. Slušalke so kupce prepričale s ceno, visoko kakovostjo zvoka in dolgim delovanjem baterije. Je v svetu, kjer Apple svoje brezžične slušalke Airpods ceni na skoraj 200 evrov, sploh mogoče narediti uporabne slušalke za tako malo denarja?

Na to vprašanje smo potrebovali odgovor, zato smo Mpow prepričali, da nam pošlje par Flame slušalk na preizkus. To smo dosegli tako, da smo jim poslali sedemnajst evrov, oni pa so nam poslali slušalke. Po tednu testiranja lahko mirno rečemo, da so Mpow Flame slušalke vredne svojega denarja. Ne le to, če se odpravljate v naravo ali na vadbo, so te slušalke odlična izbira. Nizka cena ne pomeni nizke kakovosti in Flame zagotavlja zanesljiv in zadovoljiv zvok ter hkrati blokira večino hrupa iz okolice.

MPOW, Flame, bt, bluetooth, brezžične slušalke

Slušalke so primerne za vadbo, saj jih bo težko izgubiti. Tudi, če eni slušalki uspe skočiti iz ušesa, sta med seboj povezani s ploščatim kablom, da vam je ne bo treba iskati po podrasti. (Foto: Falajfl)

Koliko muzike za malo denarja?

Kitajski proizvajalci slovijo po mnogih verzijah istega izdelka, ki se med seboj na pogled sploh ne razlikujejo. Naš model Mpow Flame slušalk nosi oznako MPBH088AR. Slušalke so vodotesne po standardu IPx7. Za dosego tega standarda mora naprava pod vodo preživeti vsaj pol ure. To pride prav, če vas med vadbo preseneti ploha.

Mpow Flame slušalke uporabljajo preverjeni brezžični standard povezljivosti Bluetooth 4, ki ga še vedno uporablja večina proizvajalcev, tudi Apple. Proizvajalec se hvali s HD zvokom in bogatim basom, a ne pojasnijo, kako. Kakovost zvoka je več kot zadovoljiva med poslušanjem glasbe, kar velja tako za srednje kot nizke tone. Slušalkam so priloženi trije kompleti nastavkov raznih velikosti ter dodatni iz spominske pene, kar zagotavlja udobno prilagajanje ne glede na premer vašega slušnega kanala.

MPOW, Flame, bt, bluetooth, brezžične slušalke

Grajamo lahko le ergonomijo, saj obroči, ki slušalke povežejo z uhljem, ni mogoče prilagoditi dovolj, da bi lepo sedle na manjše uhlje (Foto: Falajfl)

Mpow Flame na preizkusu

Slušalke Mpow Flame so se na preizkusu odlično odrezale. Prispele so polno napolnjene, zvok pa so predvajale polnih sedem ur. Vgrajena 100 mAh baterija bo napolnjena v poldrugi uri. Žal slušalkam ni priložena napajalna opeka, zato jo morate priskrbeti sami. Zadoščal bo vsak najapalnik z USB izhodom, katerega moč ne presega 5V, na kar nas opozarja priloženi listek. Povezava z našim testnim Pocophone P1 telefonom je bila hitra, slušalke pa so jo brez težav držale. Mpow Flame slušalke delujejo, dokler so od vira signala oddaljene manj kot deset metrov.

Slušalke zagotavljajo odlično dušenje zvoka okolice, za kar v celoti skrbi oblika slušalke. Izničevanje zvoka okolice je povsem pasivno, kar pa ne velja za mikrofon, ki uporablja razširjen CVC 6.0 standard. Slušalke je moč uporabljati tudi za prostoročno telefoniranje in CVC blaženje je obvezno za razumljive pogovore na hrupnih ulicah.

Grajali bi edino obroče, ki slušalke pritrdijo na ušesa. Čeprav so prilagodljivi, so vseeno nekoliko preveliki za manjša ženska ušesa in tako ne služijo svoji funkciji. Pohvaliti gre veliko izbiro in kakovost čepkov, ki so priloženi slušalkam, ki zagotavljajo stabilno in udobno nošenje. Svoje Mpow Flame slušalke smo uporabljali med vadbo v naravi, med delom v pisarni in za telefonske pogovore. Mirno lahko rečemo, da je za ta denar težko dobiti bolje zaokrožene slušalke, ki dostopni ceni navkljub delujejo kakovostno in jih je veselje uporabljati.

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Zabava

 • Parazit, Parasite, 2020 Oskarji Parazit, Parasite, 2020 Oskarji

  Film

  Parazit (Parasite) | film

  Avtor

  Skoraj se mi je primerilo, da bi tale opis pričel s klišejsko definicijo besede ‘parazit’, prepisane...

 • 1917 film, Sam Mendes 1917 film, Sam Mendes

  Film

  1917 | film

  Avtor

  Sredi prejšnjega desetletja je prva svetovna vojna spet vkorakala v družbeno zavest. Novi dokumentarci, filmi in...

 • Joker, Joaquin Phoenix Joker, Joaquin Phoenix

  Film

  Joker | film

  Avtor

  Ko je režiser Todd Phillips (Prekrokana noč) iskal navdih za svoj Gotham, ga je našel v...

 • The Irishman, Irec The Irishman, Irec

  Filmovizor

  Irec, “The Irishman, Netflix” | filmovizor

  Avtor

  Martin Scorsese je žanrski režiser. Njegove zgodbe so urbane, njegovi liki priseljenci v deželi brezmejnih možnosti....

 • Bombshell Bombshell

  Film

  One so bombe, “Bombshell” | film

  Avtor

  Kar se škandalov tiče, je bil tisti na Fox News eden eksplozivnejših. Lahko bi se reklo,...

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh