Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

HBO GO, ‘Igra prestolov’ tudi za tiste, ki so prerezali žice | predstavitev

Pri HBO se zavedajo vrednosti svojih originalnih programov kot je Igra prestolov (Foto: Home Box Office)

Filmovizor

HBO GO, ‘Igra prestolov’ tudi za tiste, ki so prerezali žice | predstavitev

Živimo v zlati dobi televizijske produkcije, kar je rahlo ironično, če upoštevano dejstvo, da televizija umira. Nekdaj mogočne televizijske mreže je na kolena spravila konkurenca z interneta. Vendar je v časih, ko je vladal kabel, en program izstopal od ostalih. HBO je od samega začetka predvajal kakovostne filme in TV serije lastne produkcije brez nadležnih oglasov. HBO je denar vedno služil z naročninami.

Odsotnost oglasov je mreži nudila svobodo, ki se odraža v visoki kakovosti produkcije. Ker se producentom nikoli ni bilo potrebno uklanjati pritiskom oglaševalcev, so imeli svobodo pripovedovati svoje zgodbe na svoj način. Zato je produkcija te mreže slovela po odraslih tematikah in neprimernem jeziku – dolgo preden so si na ABC drznili pokazati rit Dennisa Franza.

Kaj je HBO GO?

HBO GO je spletna storitev videa na zahtevo, ki Vam omogoča spremljanje najboljših filmov, najnovejših serij, vseh sezon kultnih HBO serij, dokumentarcev in risank na vašem računalniku, iPhonu, iPadu, Android telefonu in tablici ter na Samsung in LG Smart-TV-ju, kadarkoli in kjerkoli, kolikokrat si zaželite. Kaj je HBO GO? – helpcenter.hbogo.eu

HBO GO ponuja dva načina dostopa. Prvi je preko televizijskega operaterja, če vaš paket že vključuje opcijo HBO GO. V tem primeru HBO GO deluje kot dodatni medij za gledanje vsebin, ki jih že plačujete preko operaterja. Največji miselni prestop za HBO pa predstavlja možnost, da se naročite na spletno storitev tudi, če sploh nimate TV naročnine. S plačilom mesečne naročnine se vam odpre dostop do velike knjižnice video vsebin lastne produkcije kot tudi TV oddaje in serije drugih avtorjev, za katere je HBO zakupil pravice predvajanja.

Poleg video vsebin na zahtevo, HBO GO podpira tudi gledanje v živo glavnega HBO kanala z omejitvami, ki so posledica zapletenih pogodb o distribuciji. HBO GO je mogoče gledati v spletnem brskalniku na skoraj kateremkoli računalniku z aktualno programsko opremo ter na Apple in Android sistemih. Podprti sta tudi Samsung Smart TV in LG Smart TV platformi, slednja samo za naročnike preko operaterjev. HBO GO je mogoče gledati tudi, če imate PlayStation 3 ali 4, Apple TV in Chromecast. Na Nintendo in XBOX napravah trenutno še ni primerne aplikacije, se pa zna tudi to v bodoče spremeniti.

Uporabniški vmesnik ni revolucionaren, je pa funkcionalen in zadovoljivo opravlja svoje delo

Kaj lahko gledamo in česa ne

Takoj vam lahko povem, da je celotna Igra prestolov na voljo za neskončne oglede. Enako velja za Seks v mestu.

HBO GO ponuja na tisoče ur filmov, hit serij, risank, koncertov, dokumentarcev in vse sezone kultnih HBO serij. Večina HBO originalne produkcije je vedno na voljo preko storitve HBO GO. To ne pomeni, da so na voljo vse vsebine. Manjka veliko starejših programov, sploh komedij, po katerih je HBO slovel v devetdesetih. Pogrešam ‘The Larry Sanders Show’, ‘Dream On’ in ‘Da Ali G Show’, vse originalne HBO produkcije. Med najzgodnejšimi komedijami, ki jih je moč gledati, je Seks v mestu. Mimogrede, letos bo minilo 20 let od prve epizode te serije. Živina je danes verjetno že v plenicah.

Povsem drugačna je štorija pri novejših serijah in filmih. Na HBO GO so dostopne vse nove originalne HBO produkcije, premiere nekaterih serij pa so na voljo istočasno z ameriško premiero, kar je sila dobrodošlo za naše kraje.

Kakovost vsebin je zadovoljiva, ne pa odlična. Pri pretočnih tehnologijah je Netflix še vedno kralj, HBO pa poskuša držati korak. Aplikacija sama določa kakovost prenosa vsebin, za kar lahko potrebuje tudi do pol minute, vendar zmore predvajati vsebine v HD kakovosti. O 4k zaenkrat še ni govora. Vse oddaje, ki smo jih gledali, so podnaslovljene v slovenščino, nekatere so celo sinhronizirane, večinoma v hrvaščino ali srbščino.

HBO GO spremlja, katero serijo ste si nazadnje ogledali in ponuja možnosti nadaljevanja s točke, kjer ste program zapustili. Na voljo je tudi kategorija ‘Moj izbor’, v katero s klikom dodajate vsebine, ki jih želite gledati. Tako so vsebine, ki vas zanimajo, vedno na dosegu prsta. Tudi sicer so vsebine lepo kategorizirane. Blizu vrha so še novosti in filmi iz regije, ki vsebuje nekaj slovenske in balkanske produkcije.

Se HBO GO splača?

HBO GO stane 6,99 EUR na mesec. Ta cena ne vključuje spletnega dostopa in s plačilom ne pridobite možnosti gledanja HBO pri vašem televizijskem operaterju. Če ste že naročnik Netflixa, je vprašanje, ali je tistih nekaj ekskluzivnih vsebin vredno dodatnega mesečnega stroška. Poleg tega je moč vsebine gledati samo v Sloveniji, od pričetka aprila 2018 pa bo storitev možno spremljati tudi na poti po EU.

Če vas mika HBO GO, ga lahko en mesec preizkušate brezplačno in se sami odločite, ali je storitev za vas. Za naročilo je potrebno veljavno plačilno sredstvo, saj HBO preveri veljavnost kartice. Če naročnine ne prekinete po enem mesecu, vam bo HBO samodejno zaračunal dostop za vsak nadaljnji mesec, naročnino pa je mogoče prekiniti kadarkoli.

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Filmovizor

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh