Valentinovo praznujemo 14. februarja in je dan, ko si zaljubljenci izkazujemo ljubezen, najpogosteje z voščilnicami in sladkimi darili.
O torti rdeči žamet smo že pisali in zapisali recept zanjo, tokrat pa z vami za valentinovo delimo recept za mafine rdeči žamet, s katerimi bo manj dela in bodo hitreje končani kot bi bila torta.
Okus valentinovih mafinov rdeči žamet bo enako bogat, kremo pa bomo z dekorirno vrečko in kovinskim nastavkom nabrizgali na vrh vsakega posebej v zadnjem koraku. Takšni mafini bodo pozorno in nadvse okusno valentinovo darilo z osebno noto.
Sestavine (za cca. 30 mafinov)
Biskvit
-
320 g bele večnamenske moke
-
3 do 4 žlice nesladkanega kakava v prahu
-
1 čajna žlička sode bikarbone
-
220 g margarine, zmehčane
-
400 g sladkorja v prahu
-
4 jajca
- 1 kisla smetana (180 g)
-
1,2 dcl mleka
- rdeče barvilo za živila
-
2 čajni žlički vanilijeve esence
Krema
- 230 g kremnega namaza (npr. mascarpone)
- 60 g masla, zmehčanega
- 2 žlici kisle smetane
- 2 čajni žlički vanilijeve esence
- 250 g sladkorja v prahu
- kremfix
Priprava
Recept vas bo pripeljal do dobrih 30 valentinovih mafinov rdeči žamet, ki lepo zapolnijo srednje veliko stojalo za te kolačke. Če jih želite manj, količine prepolovite oz. prilagodite svojim potrebam.
Najprej pripravimo suhe sestavine: zmešamo moko, sodo bikarbono in kakav.
Priprava suhih sestavin (Foto: Falajfl)
V večji posodi pripravimo mokre sestavine: zmehčano margarino in sladkor stepamo toliko časa, da dobimo lahko in zračno kremo, kar bo nekje 5 min z električnim stepalnikom na srednji hitrosti. Postopoma dodajamo jajca, nato kislo smetano, mleko, rdečo jedilno barvo in vanilijo. Najboljše rezultate boste dosegli, če boste kupili rdeče barvilo boljše kakovosti, kar se v supermarketih težje najde. Predlagamo, da obiščete namensko prodajalno.
Zmešamo tekoče sestavine (Foto: Falajfl)
V mokro mešanico počasi, po žlicah, dodajamo suho mešanico (moko z dodatki) in stepamo pri nižjih hitrostih. Ko je masa gladka in enakomerna, v pekač za mafine položimo posodice in jih napolnimo do 2/3 višine.
Pečemo 20 minut oz. dokler ni zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, suh. Mafine nato popolnoma ohladimo, ta čas pa pripravimo kremo.
Pečene mafine ohladimo (Foto: Falajfl)
Vanilijevo kremo pripravimo tako, da zmešamo kremni namaz, zmehčano margarino, kislo smetano in vanilijo. Nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in kremfix, če je mešanica preveč tekoča. Na dekorirno vrečko damo kovinski nastavek za okraševanje (po izbiri) in vanjo preložimo vanilijevo kremo ter jo nekoliko ohladimo, da se strdi. Nato okrasimo vsakega od mafinov, na koncu pa jih lahko posujemo še s barvnim posipom, npr. z rdečimi srčki.
Pa dober tek in lepo praznujte valentinovo!
Pingback: Domači čokoladni pralineji so popolno darilo za valentinovo
Pingback: Valentinova girlanda iz papirnatih src je enostavna za izdelavo