Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Pirini mafini z banano | recept

Okusni in zdravi mafini
Okusni in zdravi pirini mafini z banano in kokosovim jogurtom (Foto: Falajfl)

Okusi

Pirini mafini z banano | recept

Zdravi obroki, kot že vemo, niso sinonim za pusto in monotono hrano. Enako so lahko sladice, ki jih pripravimo iz sestavin, ki so za naše telo bolj zdrave, okusne in bogate. Pirini mafini z banano so ravno takšni: izjemno dobri in obenem so zdrav prigrizek, ki ga mimogrede lahko vzamemo s seboj za malico, da nam ni potrebno posegati po kupljenih pekovskih izdelkih.

Pirini mafini z banano so lahko tudi prijeten zajtrk, zraven pa ponudimo kozarec sveže iztisnjenega sadnega soka.

Sestavine (za 12 mafinov)

  • 200 g pirine moke
  • 150 g kokosovega jogurta
  • 2 zelo zreli banani
  • 1 jajce
  • 50 g agavinega sirupa (ali medu)
  • 50 g kokosovega masla
  • ½ vrečke vinskega kamna
  • ½ čajne žličke kardamoma

Priprava

Sestavine za pirine mafine

Sestavine za pirine mafine z banano (Foto: Falajfl)

Pirini mafini z banano se pripravljajo enako kot vsi ostali mafini, le sestavine zamenjamo z bolj zdravimi. Najprej olupimo banani in ju z vilico pretlačimo, da dobimo bananin pire. Pečico damo segrevati na 180 stopinj.

Pretlačene banane za mafine

Uporabimo zelo zrele banane (Foto: Falajfl)

V skledi zmešamo banane, kokosov jogurt, agavin sirup, kardamom, rumenjak in zmehčano kokosovo maslo. Beljak stepemo do čvrstega snega, v pirino moko pa zamešamo vinski kamen. V skledo, kjer imamo mokre sestavine (bananino maso), izmenično dodajamo sneg iz beljaka in moko ter mešamo ročno s kuhalnico, da ostane masa za mafine čimbolj zračna. Nato pekač za mafine obložimo s papirnatimi košaricami in jih napolnimo z maso, ki smo jo pripravili.

Masa za mafine pred peko

Maso za mafine naložimo do nekje ⅔ višine skledic (Foto: Falajfl)

Pirine mafine z banano pečemo pri 180 stopinjah nekje 15 minut oz. dokler ni zobotrebec, ki ga zapičimo v mafin, suh.

Pirini mafini z banano

Zdrav sladek prigrizek (Foto: Falajfl)

Pa dober tek!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh