Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Pac-Man sadna torta za sladkosnede igričarje | recept

Pac-Man sadna torta za igričarje
Sadna Pac-Man torta s tičino glazuro (Foto: Falajfl)

Okusi

Pac-Man sadna torta za sladkosnede igričarje | recept

Pac-Man je začel svojo pot kot arkadna videoigra. Od samega začetka in vse do danes ima sloves ene najbolj popularnih iger nasploh, v osemdesetih letih prejšnjega stoletja pa je bil celo ikona pop kulture.

Prikupen rumen Pac-Man je zaradi svoje enostavne okrogle oblike tortam zelo prijazen motiv, ki ne terja veliko dela in časa, končen izdelek pa bo vseeno izstopal in navdušil – še posebej nadobudne in zagrete ljubitelje računalniških iger.

Če delamo torto v pekaču večjega premera, lahko odprtino za usta enostavno izrežemo, ker pa se je naša pekla v nekoliko manjšem, smo jo pustili v svoji izvirni okrogli obliki.

Sestavine za sadno torto premera 22 cm

Biskvit

 • 250 g bele moke, tip 500
 • 250 g sladkorja v prahu
 • 1 pecilni prašek
 • 5 jajc
 • 1 dcl vode
 • 1 dcl sončničnega olja
 • 1 čajna žlička vanilijeve esence

Nadev

 • 200 g sladkorja v prahu
 • 125 g margarine (sobna temperatura)
 • 3 žlice mleka
 • 1 čajna žlička vanilijeve esence
 • mešano vloženo sadje

Glazura

 • 200 g sladkorja v prahu
 • 200 g margarine (sobna temperatura)
 • 500 g bele tičino mase (ali fondant glazure)
 • rjava barva za živila
 • rumena barva za živila

Priprava biskvita

Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Beljake dobro stepemo, nato pa v ločeni posodi še sladkor in rumenjake, da dobimo lahko in zračno kremo. Tej kremi dodamo vodo, olje in vanilijevo esenco ter ponovno dobro stepemo.

Sadna Pac-Man torta za igričarje

Rumenjake in beljake stepemo posebej (Foto: Falajfl)

V moko vmešamo pecilni prašek in to mešanico postopno dodajamo kremi iz rumenjakov. Na koncu ročno vmešamo kremo beljakov. V predhodno ogreti pečici pečemo 35 minut pri 180 stopinjah oz. dokler ni zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, suh.

Sadna Pac-Man torta za igričarje

Maso za biskvit vlijemo v pekač in pečemo pri 180 stopinjah (Foto: Falajfl)

Priprava nadeva

Ko se peče biskvit, pripravimo masleno kremo za nadev. Sladkor v prahu in margarino stepamo z električnim mešalnikom toliko časa, da se združita. Nato po žlicah dodajamo mleko in vanilijevo esenco. Mešati je potrebno toliko časa, dokler ne dobimo bledo rumene oz. kremaste barve tega tortnega nadeva. Kremo postavimo na hladno mesto.

Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in prerežemo na pol. Ko je res popolnoma hladen, spodnji bisvit namočimo z sadnim sokom vloženega sadja. Nato po celotni površini biskvita naložimo sadje, čezenj pa enakomerno premažemo z masleno kremo. S sokom napojimo še zgornji biskvit in ga previdno položimo na masleno kremo. Najbolje bo, da torto pustimo čez noč v hladilniku, da se dobro napoji in okusi združijo.

Sadna Pac-Man torta za igričarje

Biskvit prerežemo ter ga namočimo in premažemo (Foto: Falajfl)

Priprava glazure

V zadnjem koraku je Pac-Man sadno torto potrebno še obleči. V ta namen potrebujemo dodatno masleno kremo in tičino maso. Brez maslenega premaza se namreč tičino masa ne bo prijela na torto. Podobno kot za nadev tudi tokrat dobro stepemo margarino in sladkor v prahu, le da morata tokrat biti razmerji enaki. Toliko enot, kot smo porabili sladkorja v prahu, toliko enot potrebujemo tudi margarine. Tekočine tej kremi ne dodajamo.

Nato pripravimo tičino maso: dve tretjini jo bomo potrebovali, da obložimo celotno torto, tretjino pa za Pac-Mana. Večjo količino obarvamo v rjavo barvo, manjšo pa v rumeno. Torto natančno premažemo z masleno kremo in z njo tudi zakrijemo napakice, ki so se pripetile biskvitu. Rjavo tičino maso razvaljamo na ravni površini, potreseni s sladkorjem v prahu ali koruznim škrobom, in jo nato položimo prek torte. Kar je preveč, odrežemo z nožem za pico ali drugim ostrim rezilom. Sladkor, ki je ostal na tičinu na torti, očistimo s kroglico, ki jo naredimo iz ostanka mase ali z malo margarine.

Sadna Pac-Man torta za igričarje

Torto oblečemo v tičino maso (Foto: Falajfl)

Nato razvajamo še rumeno tičino maso in izrežemo krog, ki je dobra dva centimetra manjši od premera torte. Izrežemo odprtino za Pac-Manova usta in ga s spodnje strani rahlo navlažimo s čopičem, pomočenim v mlačno vodo, da se bo prijel na rjav nivo tičina. Pac-Mana položimo na torto, ga očistimo in mu dodamo še okroglo oko z izrezom.

Pa dober tek!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh