Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Nutellini piškoti iz le treh sestavin | recept

Nutella, piškoti, peka, sladice, čokolada
Najenostavnejši in najokusnejši nutellini piškoti (Foto: Falajfl)

Okusi

Nutellini piškoti iz le treh sestavin | recept

Piškoti iz domače pečice so okusni, slastni in dišeči. Z njimi imamo lahko precej dela, kot npr. z linškimi zvezdicami, spet druge imamo narejene hitreje. Včasih tudi ne uspejo ali pa se jih ne lotimo, ker nam primanjkuje časa.

Verjamete, da lahko nadvse okusne nutelline piškote pripravite iz le treh sestavin v dobrih 15 minutah, s peko vred? Takšni nuttelini piškoti so primerni tudi za vse tiste, ki niso vešči peke sladic, saj enostavnejšega recepta skorajda ne morete najti. In s končnim rezultatom boste prepričali vse, da ste mojster peke piškotov. Predvsem pa recept pride prav, ko si zaželimo domače sladke dobrote in pravzaprav nimamo časa za pripravo. Celoten postopek nam bo vzel toliko časa, kot če bi šli v trgovino po zavitek industrijskih piškotov.

Nutellini piškoti so polnega čokoladnega okusa in so prijetno mehki, ko so topli. Hladni so okusno drobljivi in enako mamljivi.

Nutella, piškoti, peka, sladice, čokolada

Vse sestavine, ki jih potrebujemo za nutelline piškote (Foto: Falajfl)

Sestavine (za cca. 14 piškotov)

  • 240 g Nutelle
  • 150 g namenske moke
  • 1 jajce

Priprava

Pečico vključimo, da se začne segrevati na 180 stopinj, ta čas pa v skledi zmešamo vse tri sestavine za nutelline piškote, da bodo tvorile homogeno in enotno maso.

Nutella, piškoti, peka, sladice, čokolada

Priprava mase za nutelline piškote (Foto: Falajfl)

Nato z jedilno žlico zajemamo maso, nekje zvrhano žlico za en piškot. Med obema rokama zgnetemo v kroglico, ki jo položimo na pekač s peki papirjem. S prsti kroglico nekoliko potlačimo, da dobi obliko piškota. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase za piškote, kar bo nekje okoli 14 kroglic.

Nutella, piškoti, peka, sladice, čokolada

Piškotov nikar ne sploščimo preveč (Foto: Falajfl)

Piškote pečemo na 180 stopinjah med 8 in 10 minutami. Nutellini piškoti morajo biti v sredini še mehki na otip, ko jih vzamemo iz pečice.

Nutella, piškoti, peka, sladice, čokolada

Pečeni nutellini piškoti (Foto: Falajfl)

Nutelline piškote pustimo na rešetki  dobrih 5 minut, da se ohladijo, nato pa jih postrežemo (ali pohrustamo sami). Shranjujemo jih v pokriti posodi, hladne pa lahko pogrejemo v mikrovalovni pečici, da so spet mehki in topli.

Pa dober tek!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh