Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Nutellin brownie v skodelici | recept

brownie, mikrovalovka, mikrovalnovna, nutella, skodelica
Nutellin brownie v skodelici je sladica iz le treh sestavin, za katero potrebujemo vsega skupaj pičle tri minute (Foto: Falajfl)

Okusi

Nutellin brownie v skodelici | recept

Nutellin brownie v skodelici je najbolj enostaven in najbolj slasten brownie, kar jih je. Pripravimo za iz samo treh sestavin v vsega skupaj pičlih treh minutah, s peko v mikrovalovni pečici vred. Čisto zares, v mikrovalovni pečici. In obljubimo vam, da je takšen Nutellin brownie v skodelici božanski. Mi pri Falajflu ga obožujemo.

Recept za Nutellin brownie v skodelici vam bo prišel več kot prav, ko si boste na hitro zaželeli česa sladkega in ne boste imeli časa za pripravo sladice v pečici. Ali pa takrat, ko boste potrebovali majhen, slasten košček peciva in bi vam običajna količina bila preveč.

Nutellin brownie v skodelici, topel in z žlico sladoleda na vrhu, bo sladica, h kateri se boste vračali znova in znova.

Sestavine (za 1 osebo)

  • 80 g Nutelle
  • 1 jajce
  • 2 jedilni žlici namenske bele moke

Priprava

Sestavine za Nutellin brownie lahko zamešamo kar v skodelici, v kateri ga bomo pekli in ga iz nje tudi pojedli. Bo pa lažje, če to storite v malo večji skledici in maso nato prelijete v manjšo, lično skodelico.

Brownie pripravimo tako, da Nutello in jajce dobro premešamo, da nastane gladka masa. Nato v maso dodamo moko in spet dobro premešamo, da je masa brez grudic.

brownie, mikrovalovka, mikrovalnovna, nutella, skodelica

Tri sestavine za Nutellin brownie (Foto: Falajfl)

Če smo maso pripravili v večji posodici, jo prelijemo v skodelico.

brownie, mikrovalovka, mikrovalnovna, nutella, skodelica

Brownie bo izgledal lepše, če sestavine zamešamo v drugi posodici, da bo skodelica, v kateri ga bomo spekli, imela čiste robove (Foto: Falajfl)

Skodelico postavimo v mikrovalovno pečico in jo nastavimo na eno minuto. Natančen čas je odvisen od mikrovalovne pečice, zato bo po eni minuti potrebno brownie vzeti iz pečice in preveriti, če je že gotov. Na vrhu brownija mora nastati lahka skorja, ne sme pa biti trd in izsušen. Po potrebi ga postavimo nazaj v mikrovalovno pečico, tokrat v korakih po 10 sekund.

brownie, mikrovalovka, mikrovalnovna, nutella, skodelica

Brownie je gotov, ko ima na vrhu lepo, lahko skorjo (Foto: Falajfl)

Brownie v skodelici nato pustimo nekaj minut, da se nekoliko ohladi, nato pa ga postrežemo z žlico čokoladnega ali vanilijevega sladoleda na vrhu.

Pa dober tek!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh