Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Nacefrane piščančje prsi | recept

piščančje prsi, piščanec, recept
Piščančje prsi naceframo z dvema vilicama ter jih uporabimo takoj ali pa jih shranimo za kasneje (Foto: Falajfl)

Okusi

Nacefrane piščančje prsi | recept

File piščančjih prsi sodi med najbolj vsestranske vire proteinov na jedilniku. Pripraviti jih je moč na stotine načinov: od preprostih paniranih zrezkov do bolj zdravih zrezkov na žaru. Okusno piščančje meso se odlično poda tudi v razne solate, kot polnilo za pite in palačinke ali pri pripravi slastnih sendvičev. A pred uporabo je potrebno piščančje mesto temeljito toplotno obdelati, kar za pripravo sendvičev ni najbolj pripravno. Predlagamo vam, da si pripravite enostavne in okusne nacefrane piščančje prsi, s katerimi boste hitro pripravili nepozabne hladne jedi in priloge.

Sestavine

  • 500 g piščančjih filejev
  • sol, poper, začimbe po okusu
piščančje prsi, piščanec, recept

Piščančji file izdatno posolimo z grobo morsko soljo. Po okusu lahko dodamo še druge začimbe, kot so lovor, origano in poper. (Foto: Falajfl)

Priprava

Nacefrane piščančje prsi je neverjetno enostavno pripraviti. Potrebujemo le dovolj veliko posodo, v katero položimo fileje. V posodo natočimo dovolj vode, da bo meso vsaj 3 cm pod gladino. Jed nato izdatno solimo. Upoštevajte količino mesa in se ne bojte dodati dveh ali treh žličk soli, nato dodajte še preostale začimbe. Posodo pokrijemo in kuhamo tako dolgo, da voda zavre. Temperaturo nato znižamo za polovico in na na zmernem ognju kuhamo še slabo uro. Tako se bo meso dodobra prepojilo s slanico in začimbami.

Po končanem kuhanju odlijemo odvečno tekočino. Začinjeno vodo lahko shranite in jo uporabljate za recepte, pri katerih je potrebna jušna osnova. Dokler so še vroči, kose piščančjih prsi sceframo z dvema vilicama. To storimo tako, da z eno vilico držimo file, z drugo pa paramo meso. Ko je meso nacefrano, dolijemo skodelico vode, v kateri se je piščanec kuhal, in dobro premešamo. Tako zagotovimo, da se meso ne izsuši.

piščančje prsi, piščanec, recept

V pokritem loncu meso dušimo, dokler ni temeljito skuhano (Foto: Falajfl)

Pripravljeno meso lahko uporabimo takoj ali pa ga shranimo v dobro zaprti posodi za kasnejšo rabo. Mi nacefrane piščančje prsi uporabimo npr. pri pripravi slovenskega bibimbapa, odlično pa paše v vse vrste sendvičev in solat. Nacefrane piščančje prsi so zdrava sestavina za jedi, saj pri pripravi nismo uporabljali olja.

Pa dober tek!

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

1 komentar

1 komentar

  1. Pingback: Recept za sočne piščančje tortilje oz. chimichangas

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Reklamno sporočilo Booking.com
Na vrh