Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Mafini z jabolki in cimetom | recept

Jabolčni mafini
Mafini z jabolki dišijo kot barvita jesen (Foto: Falajfl)

Okusi

Mafini z jabolki in cimetom | recept

Mafini z jabolki so pravzaprav sladica za vse leto. A nekaj je v vonju sočnih, pečenih jabolk s cimetom, da jih mnogi povezujemo z jesenjo, jesenskimi barvami in jesenskimi jutri ali večeri ob družinski mizi.

Jabolčni mafini nam ne bodo vzeli veliko časa za pripravo. Porabimo lahko slabša jabolka, tako kot smo jih mi, sicer pa bodo katerakoli povsem pravšnja.

Kam s slabšimi jabolki? V mafine naj gredo, pravi Falajfl! (Foto: Falajfl)

Pečene mafine z jabolki lahko še nadgradimo z masleno kremo, kar vam vsekakor priporočamo. Bodo pa zelo okusni tudi brez tega.

Sestavine (za 12 mafinov)

Biskvit

  • 250 g gladke bele moke + 2 čajni žlički za jabolka
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 2 čajni žlički mletega cimeta
  • cca. 220 g na kocke narezanih jabolk
  • 110 g margarine, zmehčane
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 vrečka rumovega sladkorja
  • 1 dcl mleka

Krema

  • 220 g sladkorja v prahu
  • 75 g margarine, zmehčane
  • 1 vrečka rumovega sladkorja
  • pol čajne žličke mletega cimeta
  • 3 čajne žličke mleka

Priprava

Najprej očistimo jabolka in jih narežemo na majhne kocke ter jih posujemo z dvema žličkama moke. Nato v skledi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek in cimet.

Sklede, posodice, skodelice med pripravo jabolčnih mafinov (Foto: Falajfl)

V ločeni posodi stepemo margarino, rjav sladkor in rumov sladkor, dokler zmes ne postane lahkotna. Jajci ločimo in beljake stepemo posebej. Rumenjaka, enega po enega, dodamo mešanici margarine in sladkorja ter stepamo toliko časa, da masa postane enotna. Nato v to zmes izmenoma dodajamo mešanico z moko ter mleko in stepamo, da se sestavine premešajo in združijo.

Jabolčni mafini

Beljaki in jabolka (Foto: Falajfl)

Električni mešalnik nato odložimo ter ročno z leseno žlico vmešamo narezana jabolka in beljake. Modelčke za peko mafinov napolnimo nekje do dveh tretjin višine. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah nekje 30 minut oz. dokler ni zobotrebec, ki ga zapičimo v mafin, suh in čist.

Ko se naši slastni, dišeči mafini z jabolki in cimetom pečejo, pripravimo masleno kremo. To storimo tako, da sladkor v prahu presejmo v posodo in mu dodamo zmehčano margarino, rumov sladkor, cimet in eno čajno žličko mleka. Sestavine z električnim mešalnikom dobro stepemo. Ko je zmes kremasta, ji počasi med stalnim stepanjem dodamo preostanek mleka. Nastalo masleno kremo prestavimo v vrečko za okraševanje ter jo postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdi.

Pečene mafine dodobra ohladimo, preden jih okrasimo z masleno kremo.

Jabolčni mafini

Okrašeni mafini (Foto: Falajfl)

Pa dober tek!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

1 komentar

1 komentar

  1. Pingback: Božični mafini z sacher biskvitno podlago in okrašeni s prazničnimi venčki

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh