Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Kuhano pivo za praznične dni | recept

pijača za hladne dni: kuhano pivo
Kuhano pivo, prepleteno z božičnimi aromami (Foto: Falajfl)

Okusi

Kuhano pivo za praznične dni | recept

Pozabite na kuhano vino, ki ga je v teh prazničnih dneh polno vsepovsod. Lani smo pili kuhan gin, letos pa bodite še bolj kreativni in navdušite vse okoli sebe tako, da pripravite omamno dišeče kuhano pivo!

V pijačo bomo vmešali vse prave božične dišave: cimet, klinčke, med in ingver, da bomo pričarali čarobno praznično vzdušje. S takšno mešanico vseh pravih prazničnih okusov in vonjav bo to pravi favorit.

Takšno pivo lahko pripravimo tudi vnaprej in ga, skupaj s klinčki in cimetom ter krhlji mandarine, shranimo v dobro zaprti steklenici. Preden pivo postrežemo, ga bo potrebno segreti. Pri tem zelo pazite, da ne zavre, saj boste ob tem izgubili nekaj alkohola in spremenili okus pijače.

kuhano pivo, sestavine

Sestavine za praznično kuhano pivo (Foto: Falajfl)

Sestavine za kuhano pivo (za 2 osebi)

  • 660 ml IPA piva
  • 2 cimeta v skorji
  • ¼ čajne žličke mletega ingverja
  • ¼ čajne žličke mletega kardamoma
  • 6 jedilnih žlic medu
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 5 klinčkov
  • 1 limona
  • 1 mandarina
  • ščepec soli

Priprava

Sestavine za kuhano pivo vlijemo v kozico, razen limone in mandarine. Mandarino olupimo in jo razdelino na krhlje, limono pa ožamemo. Sok limone in krhlje mandarine damo v kozico k ostalim sestavinam in na štedilniku vse skupaj segrevamo na srednji moči.

pivo med kuhanjem

Pivo med pripravo (Foto: Falajfl)

Pivo počasi kuhamo toliko časa, da zavre, nato štedilnik ugasnemo, pijačo pa pustimo počivati še nekaj minut, da se bodo okusi lepo prepletli. Nato pivo precedimo skozi cedilo s fino cedilno mrežo.

V vsakega od kozarcev naložimo nekaj krhljev mandarine in po eno cimetovo skorjo. Prilijemo kuhano pivo in postrežemo še vroče.

kozarec kuhanega piva

Kuhano pivo za mrzle decembrske praznične dni (Foto: Falajfl)

Pa na zdravje in lepe praznike!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh