Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Jabolčni kruh s cimetom | recept

jabolka, kruh, cimet, jesen
Preprost sladek jabolčni kruh s cimetom, ki diši po jeseni (Foto: Falajfl)

Okusi

Jabolčni kruh s cimetom | recept

Jesenske barve so s svojimi toplimi oranžnimi in rdečimi odtenki vabljive že same po sebi. Ko k temu prištejemo še vse dobrote, ki jih v tem letnem času obrodi narava, je to brez dvoma čas, ki ga je vredno veliko preživeti zunaj. In doma ob pečici!

Predstavili smo vam že jabolčno pito, ki potrebuje malce več časa za pripravo. Tokrat smo se lotili precej enostavnejšega rahlega jabolčnega kruha s cimetom, ki smo ga pripravili iz manjših jabolk nekoliko slabšega izgleda, a zato nič manj okusnih.

jabolka, kruh, cimet, jesen

Jesenski plodovi (Foto: Falajfl)

Sestavine

  • 250 g bele gladke moke
  • 190 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 dcl mleka
  • 120 g margarine za peko, zmehčane
  • 2 jedilni žlici cimeta
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 3 ali 4 jabolka

Priprava

jabolka, kruh, cimet, jesen

Domača jabolka (Foto: Falajfl)

Jabolčni kruh iz tega recepta je res preprost, rahel in predvsem nadvse okusen. Za pripravo potrebujemo le eno skledo, kjer najprej zmešamo sladkor, cimet in margarino. K temu dodamo jajci, vanilijev sladkor in mleko ter dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem, da zmes postane enotna in gladka. Po žlicah dodajamo moko in pecilni prašek ter ves čas mešamo.

Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na majhne kocke. Osušimo jih na kuhinjski brisači ter dodamo v našo pripravljeno zmes. Premešamo nežno in ročno – nikakor z električnim mešalcem!

jabolka, kruh, cimet, jesen

Narezana jabolka (Foto: Falajfl)

Pekač za kruh dobro premažemo z margarino za peko in vanj prelijemo pripravljeno zmes z jabolki. Pečemo na 180 stopinjah nekje 50 minut.

Kruh ohladimo, preden ga vzamemo iz krušnega pekača in razrežemo ter postrežemo.

jabolka, kruh, cimet, jesen

Rahel in okusen pečen kruh (Foto: Falajfl)

Pa dober tek!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

1 komentar

1 komentar

  1. Pingback: Recept za domači kruh iz mešanice mok: bele, ajdove in pirine

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh