Jesenske barve so s svojimi toplimi oranžnimi in rdečimi odtenki vabljive že same po sebi. Ko k temu prištejemo še vse dobrote, ki jih v tem letnem času obrodi narava, je to brez dvoma čas, ki ga je vredno veliko preživeti zunaj. In doma ob pečici!
Predstavili smo vam že jabolčno pito, ki potrebuje malce več časa za pripravo. Tokrat smo se lotili precej enostavnejšega rahlega jabolčnega kruha s cimetom, ki smo ga pripravili iz manjših jabolk nekoliko slabšega izgleda, a zato nič manj okusnih.
Jesenski plodovi (Foto: Falajfl)
Sestavine
- 250 g bele gladke moke
- 190 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 dcl mleka
- 120 g margarine za peko, zmehčane
- 2 jedilni žlici cimeta
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 ali 4 jabolka
Priprava
Domača jabolka (Foto: Falajfl)
Jabolčni kruh iz tega recepta je res preprost, rahel in predvsem nadvse okusen. Za pripravo potrebujemo le eno skledo, kjer najprej zmešamo sladkor, cimet in margarino. K temu dodamo jajci, vanilijev sladkor in mleko ter dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem, da zmes postane enotna in gladka. Po žlicah dodajamo moko in pecilni prašek ter ves čas mešamo.
Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na majhne kocke. Osušimo jih na kuhinjski brisači ter dodamo v našo pripravljeno zmes. Premešamo nežno in ročno – nikakor z električnim mešalcem!
Narezana jabolka (Foto: Falajfl)
Pekač za kruh dobro premažemo z margarino za peko in vanj prelijemo pripravljeno zmes z jabolki. Pečemo na 180 stopinjah nekje 50 minut.
Kruh ohladimo, preden ga vzamemo iz krušnega pekača in razrežemo ter postrežemo.
Rahel in okusen pečen kruh (Foto: Falajfl)
Pa dober tek!
Pingback: Recept za domači kruh iz mešanice mok: bele, ajdove in pirine