Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Enostavna puding torta | recept

Končana puding torta
Enostavna puding torta je enostavna in hitra sladica za domača slavja (Foto: Falajfl)

Okusi

Enostavna puding torta | recept

Navdihov za pripravo jedi je skoraj neskončno. Včasih želimo pripraviti kaj posebnega, drugič nas premamijo enostavni koraki. In prav slednji vzgib je povod za ta recept. Naša želja je bila, da bi bila enostavna puding torta prav to, enostavna. Ideja se je porodila, ko smo med nakupi opazili nov izdelek Dr. Oetkerja za pripravo skutine torte. Ker smo skutino torto brez peke že pripravljali, nas je zanimalo, kako se obnese takšna torta iz vrečke. Še bolj nas je zanimalo, ali vsebina vrečke res zadošča za pripravo slastne torte, kot to obljublja ovitek.

Preden pričnemo s pripravo, želimo poudariti, da članek ni sponzoriran, vse sestavine smo kupili s sredstvi uredništva. Recept je pripravljen po naši zamisli brez sodelovanja proizvajalca. 

Sestavine za skutino torto (za pekač premera 26 cm)

Piškotna podlaga

  • 300 g maslenih piškotov
  • 180 g masla

Puding

  • 2 zavitka Dr. Oetker Special pudinga za ‘cheesecake’ (okus bele čokolade)
  • 1,5 litra mleka
  • 150 g sladkorja v prahu
  • modro barvilo za hrano
  • Oreo piškotne drobtine za posip
Puding torta v pripravi

Maslene piškote natremo na čimbolj drobne koščke (Foto: Falajfl)

Priprava

Maslene piškote na fino zdrobimo in jim navlažimo s 180 g stopljenega masla. Nastalo zmes pretresemo v tortni obroč, ki ga predhodno namažemo s tanko plastjo masla. Piškotno osnovo enakomerno s prsti potisnemo ob dno. Prestavimo v hladilnik in pripravimo tri plasti barvnega pudinga.

Za pripravo torte smo uporabili dva paketa pudinga. Če puding pripravljamo po navodilih, en paket zadošča za 800 ml pudinga. Mi smo rahlo zmanjšali količino mleka, ker smo želeli tri plasti pudinga. Vsebino dveh vrečk smo zato razdelili na tri enake dele. Vsaka vrečka vsebuje 75 g čarobnega praška za puding. Iz dveh paketov smo tako dobili 150 g praška, ki smo ga razdelili na tri dele po 50 g. K temu smo dodali 50 g sladkorja in 1 dl litra mleka. Preostanek smo pripravili po navodilih.

Vlivanje pudinga za puding torto

Na pripravljeno podlago iz piškotov vlijemo prvo plast pudinga (Foto: Falajfl)

Tri barvne plasti 

Priprava pudinga ni zapletena, navodila pa so jasno navedena na vrečki. Zanimivo je na vrečki tudi recept za pravi ‘cheesecake’. Ta recept poleg praška terja tudi uporabo kremnega sira, kar je zelo podobno torti, ki smo jo pripravili brez pudinga. Navsezadnje se izdelek hvali, da je puding za ‘cheesecake’ in dodajanje kremnega sira bi bilo skoraj podobno goljufanju. Pogumno smo kuhali naprej.

Tri plasti je mogoče doseči le tako, da puding pripravimo trikrat. Prva plast je bila najbolj močno obarvana, zato smo dodali barvo, dokler zmes ni dosegla želenega odtenka. Ko je bil puding kuhan, smo ga za nekaj minut pustili na sobni temperaturi. Zmes se tako rahlo ohladi in postane nekoliko bolj viskozna. Ko smo vlili prvo plast, smo torto postavili na hladno in si vzeli pol ure počitka.

Tribarvna puding torta

Ko se torta ohladi, jo potresemo z zdrobljenimi Oreo piškoti in okrasimo (Foto: Falajfl)

Po trideset minutah smo postopek ponovili, le da smo tokrat dodali pol manj barve. Tretja plast je sledila pol ure kasneje in s še manj barve. Torto smo prenesli v hladilnik in jo posuli s prahom Oreo piškotov ter pustili čez noč, da se lepo strdi. Naslednji dan smo torto izrezali iz modela ter jo postregli gostom, ki so bili nad njo navdušeni. Morda je bila za naš okus za kanček premalo čvrsta in bi ji listek želatine ne škodil. Vseeno je bila naša enostavna puding torta odlično sprejeta, čeprav ni ravno vrh kulinarične znanosti.

Pa dober tek!

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh