Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Domači tortilja čips iz pečice | recept

pečen domači tortilja čips
Če gledate televizijo ali zabavate goste, je domači tortilja čips prava poslastica (Foto: Falajfl)

Okusi

Domači tortilja čips iz pečice | recept

Čips, oreščki, pokovka in drugi prigrizki so obvezna oprema vseh domačih zabav. Gledanja filma ali spremljanja športnega dogodka si skoraj ni moč predstavljati brez hrustanja teh pregrešnih dobrot. Čeprav vemo, da prigrizki niso dobri za nas, se jim vseeno ne moremo upreti prav vsakič. Če vas ne mika, da med nogometno tekmo grizljate stroke zelene, si lahko doma pripravite okusne prigrizke z manj maščobe. Domači tortilja čips iz pečice je hrustljavo nadomestilo cvrtim tortilja čipsom. Priprava domačih čipsov je enostavna in ne predstavlja težav niti manj veščim kuharjem.

sestavine za peko tortilja čipsa doma

Preproste koruzne tortilje se bodo v pečici pretvorile v slasten hrustljav čips (Foto: Falajfl)

Sestavine

  • 320 g tortilj iz pšenične in koruzne moke (8 kos)
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • sok ½ limone
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička mletega čilija
  • 1 čajna žlička morske soli

Priprava

Domači tortilja čips je božanski in enostaven prigrizek z malo maščobe, s katerim boste navdušili svoje goste. Za pripravo potrebujemo največ deset minut, zato pričnemo tako, da pečico segrejemo na 180°C. Za bolj krhek čips lahko uporabite ventilatorski program, vendar bodite pri tem previdni, da čipsov ne zapečete preveč.

Tortilje z ostrim nožem narežemo na osmine. Ker so tortilje mehke, lahko vse narežete naenkrat. V lončku zmešamo olje in sok limone s kumino in čilijem.

tortilje narežemo

Tortilje narežemo na osmine (Foto: Falajfl)

Na pekač, obložen s peki papirjem, naložimo trikotnike tortilj, ki smo jih prej namazali z začimbno mešanico. Mi smo uporabili kar kuhinjski čopič, tako da je bil vsak trikotnik enakomerno navlažen. Preden jih potisnemo v pečico, trikotnike posujemo s soljo. Domači tortilja čips nato pečemo 7 minut.

Ko so pečeni na eni strani, vzamemo čips iz pečice in jih obrnemo. Z začimbno mešanico jih premažemo še po drugi strani in jih vrnemo v pečico. Pečejo naj se še 6 do 7 minut, dokler ne postanejo hrustljavi, a ne preveč rjavi. Postopek ponavljamo, dokler niso pečeni vsi kosi tortilj. V standardnem pekaču smo mi pekli trikrat.

Domači tortilja čips iz pečice ponudimo z domačo guacamole omako za pomakanje.

tortilja čips in guacamole omaka

Tortilja čipse postrežemo z domačo guacamole omako (Foto: Falajfl)

Pa dober tek!

Gregor je prekaljen pisun, ki je svojo novinarsko pot začel že v osnovni šoli kot založnik, urednik in edini novinar 'Špas revije'. Kasneje je pisal za razne publikacije, kot so Joker in Moj mikro, včasih povsem pomotoma.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh