Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Čokoladni brownie z rdečim vinom | recept

Čokoladni brownie z rdečim vinom
Čokoladni brownie z rdečim vinom je pregrešno dobra sladica (Foto: Falajfl)

Okusi

Čokoladni brownie z rdečim vinom | recept

K praznični pojedini se prileže tudi praznično pecivo. Ker je naša tokratna priložnost martinovo, ki je povezana z vinom, smo pripravili čokoladni brownie z dodatkom rdečega vina.

Brownie je sladica, ki vsebuje veliko čokolade in malo moke ter je že zaradi tega polnega, bogatega in omamnega okusa. Če k temu dodamo še malce rdečega vina, dobimo pecivo božanskih razsežnosti, ki se prileže prav vsakič, ko si zaželimo nečesa pregrešno čokoladnega. Če ste čokoholik, potem je to recept prav za vas! Mimogrede, če nimate časa za peko, brownie pa vam je vseeno sila zadišal, si ga lahko pripravite v pičlih treh minutah iz le treh sestavin po tem receptu za Nutellin brownie v skodelici.

Sestavine (za kvadraten pekač 20×20 cm)

  • 110 g masla
  • 115 g črne čokolade
  • 300 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 75 g kakava v prahu
  • 30 g gladke bele moke
  • ½ čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička vanilijeve esence
  • 60 ml rdečega vina

Priprava

Pečico damo segrevati na 180 stopinj, ta čas pa pripravimo zmes za brownie z rdečim vinom. Pekač, v katerem bomo pekli, obložimo s peki papirjem.

Sestavine za čokoladni brownie

Sestavine za čokoladni brownie z rdečim vinom (Foto: Falajfl)

Nato na štedilniku nad vodno paro stopimo maslo. Ko je tekoče, mu dodamo na koščke narezano črno čokolado in mešamo, dokler se tudi ta ne stopi. Nato v ločeno posodo (tisto od kuhinjskega mešalnika) stresemo rjav sladkor in mu ob prižganem mešalniku, ki ga nastavimo na srednjo hitrost, počasi dolijemo stopljeno čokolado.

Priprava čokoladnega brownija

Stopljeno čokolado vlijemo k rjavemu sladkorju (Foto: Falajfl)

Mešalnika ne ugasnemo in dodamo jajci, eno po eno. Mešalnik nato prestavimo na nizko hitrost in zmesi dodamo kakav, moko, vanilijevo esenco, sol in vino. Ko dodamo zadnjo sestavino, stepamo toliko časa, da zmes postane enotna, vendar ne dlje kot dobre pol minute.

Brownie pred peko

Brownie pred peko (Foto: Falajfl)

Zmes za brownie z rdečim vinom enakomerno vlijemo v pekač in pečemo na 180 stopinjah nekje 40 minut. Najboljši brownie je tedaj, ko je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, skoraj čist, a ne popolnoma. Tako brownie ohrani čudovito omamnost stopljene čokolade in ne postane izsušen in trd.

Pečen čokoladni brownie z vinom

Pečen čokoladni brownie z rdečim vinom (Foto: Falajfl)

Brownie nekoliko ohladimo in ga nato narežemo na kocke dimenzij nekje 5×5 cm.

Pa dober tek!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh