Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Apfelstrudl oz. štrudlov koktejl | recept

apfelstrudel, jabolčni zavitek, štrudl, koktejl, cocktail, recept
Apfelstrudl koktejl oz. štrudlov koktejl je pijača za zasnežene večere (Foto: Falajfl)

Okusi

Apfelstrudl oz. štrudlov koktejl | recept

V mrzlih zimskih dneh so pravi hit pijače, ki nas pogrejejo. Pisali smo že o kuhanem ginu in bombardinu, tokrat pa vam predstavljamo štrudlov koktejl, znan kot apfelstrudl. Štrudlov koktejl ni jabočni zavitek, kot nam ga toplega in omamno dišečega naravnost iz pečice postreže marljiva babica, pač pa je pijača, ki je enako omamno dišeča, mamljiva in ima okus po jabočnem zavitku. Od tod tud ime.

Apfelstrudl koktejl je preprost za pripravo in nas pogreje na hladen zimski večer. Ker vemo, da ste se klasičnega kuhanega vina, pa naj bo bel ali rdeč, že pomalem naveličali, vam predlagamo, da si za malce popestritve pripravite apfelstrudl koktejl. Morda pa bo postal vaša zimska pregreha, h kateri se boste radi vračali.

Sestavine (za cca. 0,5 litra)

  • 4 dcl jabolčnega soka
  • 1,5 dcl belega ruma s kokosom
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • peščica celih klinčkov
  • majhna pest rozin
  • nekaj rezin jabolka za dekoracijo
apfelstrudel, jabolčni zavitek, štrudl, koktejl, cocktail, recept

Apfelstrudl koktejl je pijača, ki ima okus po babičinem jabolčnem zavitku in jo pripravimo iz jabolčnega soka in belega ruma s kokosom (Foto: Falajfl)

Priprava

Jabolko umijemo in narežemo na enakomerne kose. Jabolčni sok s cimetom, klinčki in rozinami segrevamo, dokler ne zavre.

apfelstrudel, jabolčni zavitek, štrudl, koktejl, cocktail, recept

Jabolčni sok mora zavreti, preden dodamo alkohol (Foto: Falajfl)

Vrel sok odstavimo s štedilnika in mu dolijemo beli rum s kokosom. Pijačo še vročo prelijemo v kozarce, ki jim dodamo nekaj rezin svežega jabolka.

apfelstrudel, jabolčni zavitek, štrudl, koktejl, cocktail, recept

Apfelstrudel koktejl postrežemo vroč in z rezinami jabolka (Foto: Falajfl)

Pa na zdravje!

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Okusi

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Reklamno sporočilo Booking.com
Na vrh