Povežite se z nami

spletni magazin o hrani, naravi, turizmu in zabavi

Kvačkan Om Nom iz ‘Cut the Rope’ iger | ustvarjalnica

Om Nom iz Cut the Rope
Vedno lačna zverinica Om Nom (Foto: Falajfl)

Dom

Kvačkan Om Nom iz ‘Cut the Rope’ iger | ustvarjalnica

Om Nom je glavni protagonist serije Cut the Rope. Cilj igralca skozi vse stopnje iger je, da ga z rezanjem vrvi in z uporabo različnih igralnih elementov, kot so zračne blazine, čarobni klobuki, gumbi proti gravitaciji in drugi predmeti, nahrani s sladkarijami. Om Nom je namreč velik, velik ljubitelj bombonov.

Om Nom je tudi sila prikupna zelena zverinica, ki s svojimi velikimi očmi in rdečim jezičkom vedno opreza za svojimi sladkarijami. Ni se za čuditi, da ga je moč kupiti v plišastih in podobnih izvedbah – a Falajfl je izbral drugo pot. S kvačko in prejo smo ga izdelali sami.

Potrebujemo

Om Nom premera 8,5 cm in višine 14 cm

  • 100 g zelene preje
  • nekaj rdeče, bele, temnosive in rumene preje
  • kvačko
  • polnilo (rezana poliuretanska pena)
  • šivanko

Škatla

  • barvni tiskalnik
  • trši papir (vsaj 160 g, raje več)
  • škarje
  • lepilo
  • lahko embalažo primernih dimenzij

Postopek izdelave

Iz zelene preje najprej z gostimi petljami skvačkamo dve votli enaki polkrogli – kupoli končnega premera 8,5 cm. Skvačkamo dva rdeča kroga enakega premera in ju našijemo na vrh vsake od polkrogel. Ko imamo zašite 80% dolžine obsega, skozi luknjo, ki je še ostala, napolnimo vsako od kupol z drobno narezano poliuretansko peno ter zašijemo do konca. Svačkamo jeziček in ga prišijemo na rdeč del ene od polkrogel in pazimo, da je nekoliko daljši – da bo na končnem izdelku gledal iz Om Nomovih ust. Napolnjeni kupoli nato položimo z rdečimi deli eno na drugo, da tvorita kroglo, ter ju sešijemo skupaj, vendar ne več kot dobrih 60% obsega.

Om Nom iz Cut the Rope

Skvačkamo dve polkrogli in ju sešijemo skupaj (Foto: Falajfl)

Nato iz zelene preje skvačkamo 4 nožice, zadnje neliko večje od sprednjih, in 1 anteno, ki jo ima zverinica na vrhu glave. Vse te elemente napolnimo s poliuretansko peno in jih našijemo na Om Noma. Ostanejo nam še 4 beli zobki in 2 veliki, beli očesi z temnosivima zenicama. Trikotne zobke našijemo na zgornjo ustnico, očesi pa tako, da se v sredini stikata.

Om Nom iz Cut the Rope

Končen izdelek: lačen Om Nom (Foto: Falajfl)

Ker je Om Nom vedno lačen, je seveda potrebno skvačkati tudi bombonček. Uporabite rdečo in belo ali rdečo in rumeno prejo ter skvačkajte dva kroga, enemu od obeh skvačkajte tudi kak decimeter dolgo vrvico, ju sešijte skupaj in napolnite s poliuretansko peno.

Om Nom iz Cut the Rope

Om Nomu nakvačkamo še bombonček (Foto: Falajfl)

Ostane nam samo še izdelava škatle. Na spletu jih je k sreči veliko, uporabite lahko tole: Om Nom škatla za tiskanje. Mi smo jo prilagodili velikosti naše zverinice, izrezali in zlepili. Najlažje bo, če najdete embalažo primerne velikosti ter polepite njene stranice, kot smo to storili mi.

Om Nom iz Cut the Rope

Zverinica v ‘Feed with Candy’ škatli (Foto: Falajfl)

Tako, prikupen Om Nom je končan, ima hrano in zatočišče. Pa lepo skrbite zanj.

Mateja je glavna in odgovorna urednica Falajfla. Raje fotografira kot piše. Hrani se jo s čokolado, na njeno dobro stran pa se pride s povabilom na hribovske poti.

Kliknite za komentiranje

Zapiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več v ... Dom

Reklamno sporočilo

Priljubljene objave

Reklamno sporočilo

Najnovejše na Falajflu

Falajfl na Facebooku

Na Falajflu si preberi več o

Na vrh